Här hittar du information om V75, V86, V64, GS75 och BIG9 spelen

Kolla nedan för att hitta all information för ditt favoritspel inom trav!

Andelarna öppnas: måndagar kl 12:00

Starttid: lördagar kl 16:20

Avvikelser kan förekomma

V75

V75 alla lördagar ibland extra omgångar

Vanligtvis startar V75 på lördagar 16.20 vilket också är spelstopp för omgången.
Utöver det arrangeras V75 vid cirka 20 tillfällen på olika dagar under veckan, i samband med större travevenemang under året.

Hur vinner man på V75?

Grundförutsättningarna för V75 är att hitta vinnarna i sju V75-avdelningar.
Potten fördelas sedan mellan de som fått sju, sex och fem rätt på sina kuponger.

Vad kostar det att spela V75 och hur gör man?

Du kan välja hur många hästar du vill i varje avdelning – från en häst (så kallad spik) eller att ta med alla hästar.
Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och desto högre blir priset.
Varje rad, det vill säga varje vald häst i var och en av de sju avdelningarna, kostar 50 öre.
Multiplicera antalet hästar i de sju avdelningarna med varandra och multiplicera sedan det med 0,50 kronor för att få fram vad spelet kostar

När du spelar V75 vinner du på 7, 6 och 5 rätt

Prispoolen fördelas mellan de som har sju, sex och fem rätt. 40 % av potten går till sjuorna, 20 % till sexorna och 40 % till femmorna.
Om ingen får alla rätt eller att väldigt många träffar 5 och/eller 6 vinnare och utdelningen blir lägre än 15 kronor går pengarna till en jackpot för nästkommande V75-omgång som avgörs på en lördag.
Eftersom vinnande kuponger delar på utbetalningen varierar vinsterna på V75.
Vinner enbart betrodda hästar under en V75-omgång gör det att många har alla rätt och utdelning blir relativt låg.
Om det däremot vinner några skrällar i loppen gör det att färre människor lyckas pricka sju rätt vilket gör att utdelningen för sju rätt skjuter i höjden och hamnar i miljonklassen.
Rekordutbetalningen hittills skedde den 27:e februari 2010 på Axevalla då en ensam vinnare med sju rätt vann dryga 67 miljoner kronor.

Andelarna öppnas: fredagar kl 12:00

Starttid: onsdagar 20:30

Avvikelser kan förekomma

V86

V86 onsdagar ibland extra omgångar

V86 startades den 30 november 2011 på Solvalla. Tanken från början var att V86 skulle ersätta V64 på onsdagar under tio veckor men när perioden var över insåg vi att detta var vad våra spelare ville ha och valde att permanenta V86.
Idag har V86 blivit ett av de mest populära spelen hos ATG och omsätter ca 18-20 miljoner kronor per vecka.

V86 på onsdagar

De onsdagar som det är Onsdag Xpress startar V86 20.30. På sommaren är det uppehåll för Onsdag Xpress och V86 körs endast på en bana. Starttiden för V86 är då 19.20, vilket också är spelstopp för omgången.
Med Onsdag Xpress menas att man delar V86-tävlingarna mellan två olika banor. Det är fyra banor som deltar: Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker. Solvalla kör varje onsdag gemensamt med någon av de tre andra banorna.

Så spelar du V86

Grundförutsättningarna för V86 är att hitta vinnarna i åtta V86-avdelningar. Potten fördelas sedan mellan de som fått åtta, sju, och sex rätt på sina kuponger.

System och pris

Du kan välja hur många hästar du vill i varje avdelning – från en häst (så kallad spik) till att ta med alla hästar. Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och desto högre blir priset.

För att få fram antalet rader i ditt system multiplicerar du antalet hästar i de åtta avdelningarna med varandra. Detta multiplicerar du sedan med 0,25 kronor för att få fram vad spelet kostar.

I exemplet ovan har vi börjat med två spikar i avdelning 1 och 2, fyra hästar i avdelning 3, fem hästar i avdelning 4, åtta hästar i avdelning 5, två hästar i avdelning 6 och spik i avdelning 7 och 8.

Detta ger oss ett spel på 320 rader (1 x 1 x 4 x 5 x 8 x 2 x 1 x 1 = 320).

Reservhästar

Om en eller flera av dina hästar inte kommer till start får du automatiskt in reservhästar: Antingen de du valt själv och fyllt i på din kupong eller enligt insatsfördelningen vid speltillfället. Vid fler än två strukna hästar tilldelas tredje reserv och över enligt den insatsfördelning som gäller vid spelformens stängning.

I V86 vinner du på 8, 7, och 6 rätt

Prispoolen fördelas mellan de som har åtta, sju och sex rätt. 40 % av potten går till åttorna, 20 % till sjuorna och 40 % till sexorna. Om ingen får alla rätt eller att väldigt många träffar 6 och/eller 7 vinnare och utdelningen blir lägre än 15 kronor går pengarna till en jackpot för nästkommande V86-omgång.

Eftersom vinnande kuponger delar på utbetalningen varierar vinsterna på V86. Vinner enbart betrodda hästar under en V86-omgång gör det att många har alla rätt och utdelning blir relativt låg. Om det däremot blir några skrällar i loppen kommer färre lyckas få alla rätt vilket gör att utdelningen för åtta rätt skjuter i höjden

Öppnar: kl 21:30 kvällen innan start

Starttid: kl 19:30 vardagar,

söndagar 12:20

V64

måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar

V64 introducerades för första gången 1999.

Här tittar vi på grunderna till spelet och går igenom det du som nybörjare behöver veta för att komma igång med V64

Hur vinner man på V64?

Grundförutsättningarna för V64 är att hitta vinnarna i sex V64-avdelningar. Potten fördelas sedan mellan de som fått sex, fem och fyra rätt på sina kuponger.

Vad kostar det att spela V64 och hur gör man?

Du kan välja hur många hästar du vill i varje avdelning – från en häst (så kallad spik) eller att ta med alla hästar. Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och desto högre blir priset.
Varje rad, det vill säga varje vald häst i var och en av de sex avdelningarna, kostar 1 krona. Multiplicera antalet hästar i de sex avdelningarna med varandra för att få fram vad spelet kostar.

Exempel: om du valt två hästar i vart och ett av de sex avdelningarna blir uträkningen alltså 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 64 rader x 1 kr = 64 kronor. Samma princip gäller om du valt olika antal hästar i varje lopp: 2 x 4 x 3 x 1 x 6 x 3 = 432 rader x 1 kr = 432 kronor

Reservhästar

Om en eller flera av dina hästar inte kommer till start får du automatiskt in reservhästar: Antingen de du valt själv och fyllt i på din kupong eller enligt insatsfördelningen vid speltillfället. Vid fler än två strukna hästar tilldelas tredje reserv och över enligt den insatsfördelning som gäller vid spelformens stängning.

Spela V6

Du kan välja att spela endast för 6 rätt (V6). Vinsten blir då 2,5 gånger utdelningen på 6 rätt. Observera att du inte får någon utdelning för 5 och 4 rätt vid V6

När du spelar V64 vinner du på 6, 5 och 4 rätt

Prispoolen fördelas mellan de som har sex, fem och fyra rätt. 40 % av potten går till sexorna, 20 % till femmorna och 40% till fyrorna. Om ingen får 6 rätt eller att väldigt många träffar 5 eller 4 vinnare och utdelningen blir lägre än 7 kronor går pengarna till en jackpot enligt följande schema:

– V64 måndag —> V64 tisdag
– V64 tisdag —> V64 torsdag
– V64 torsdag —> V64 fredag
– V64 fredag —> V64 måndag
– V64 galopp söndag —> V64 galopp söndag

Eftersom vinnande kuponger delar på utbetalningen varierar vinsterna på V64. Vinner enbart betrodda hästar under en V64-omgång gör det att många har alla rätt och utdelning blir relativt låg. Om det däremot vinner några skrällar i loppen gör det att färre människor lyckas pricka sex rätt och utdelningen skjuter i höjden.

Andelarna Öppnas: tisdagar kl 12:00

Starttid: söndagar kl 15:00

Kan vara både galopp och trav

GS 75

söndagar

Grand Slam 75 är storspelet på söndagar där du kan vinna 10 miljoner kronor om du är ensam vinnare med 7 rätt.

Grand Slam 75 körs på söndagar, undantaget när det är V75 på söndagar. Starttiden är 15.00 och den sista avdelningen är i mål cirka 17.10, vilket innebär att allt avgörs på drygt 2 timmar. Du följer tävlingarna live på ATG.se eller i Kanal 12 från kl. 14.30.

Hur vinner man på Grand Slam 75?

Grundförutsättningarna för Grand Slam 75 är att hitta vinnarna i sju avdelningar.
Potten fördelas mellan de som fått 7, 6 och 5 rätt på sina kuponger.

10 miljoner kronor om du är ensam vinnare med 7 rätt

Lyckas du bli ensam vinnare på Grand Slam 75 vinner du minst 10 mkr då tävlingen avgörs på en svensk travbana och minst 5 mkr då tävlingen avgörs på galopp eller utländsk travbana.

Vad kostar det att spela Grand Slam 75 och hur gör man?

Du kan välja hur många hästar du vill i varje avdelning – från en häst (så kallad spik) till att ta med alla hästar. Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och desto högre blir priset.

Varje rad, det vill säga varje vald häst i var och en av de sju avdelningarna, kostar 1 krona.

Multiplicera antalet hästar i de sju avdelningarna med varandra för att få fram vad spelet kostar.

I exemplet ovan har vi valt tre hästar i GS75-1, en häst i GS75-2 och GS75-3, fem hästar i GS75-4, en häst i GS75-5, fem hästar i GS75-6 och två hästar i GS75-7.

Detta ger oss: 3 x 1 x 1 x 5 x 1 x 5 x 2 = 150 rader á 1 krona = 150 kronor

Reservhästar

Om en eller flera av dina hästar inte kommer till start får du automatiskt in reservhästar: Antingen de du valt själv och fyllt i på din kupong eller enligt insatsfördelningen vid speltillfället. Vid fler än två strukna hästar tilldelas tredje reserv och över enligt den insatsfördelning som gäller vid spelformens stängning.

Spela GS7

Du kan välja att spela endast för 7 rätt (GS7). Vinsten blir då 2,5 gånger utdelningen på 7 rätt. Observera att du inte får någon utdelning för 6 och 5 rätt vid GS7.

När du spelar Grand Slam 75 vinner du på 7, 6 och 5 rätt

Prispoolen fördelas mellan de som har 7, 6 och 5 rätt, där 40 % av potten går till sjuorna, 20 % till sexorna och 40 % till femmorna.

Om ingen får alla rätt eller att väldigt många träffar 5 och/eller 6 vinnare och utdelningen blir lägre än 15 kronor går pengarna till en Jackpot till nästkommande Grand Slam 75-omgång.

Eftersom vinnande kuponger delar på utbetalningen varierar vinsterna på Grand Slam 75. Vinner enbart betrodda hästar under en Grand Slam 75-omgång gör det att många har alla rätt och utdelning blir relativt låg.

Om det däremot vinner några skrällar i loppen gör det att färre människor lyckas pricka 7 rätt vilket gör att utdelningen för 7 rätt skjuter i höjden och hamnar i miljonklassen.

Jackpotfördelning i Grand Slam 75

Grand Slam 75 skiljer sig från våra övriga streckspel i hur jackpotpengarna fördelas i nästkommande omgång. Istället för att jackpoten endast går till den högsta vinstgruppen (7 rätt) fördelas jackpotpengarna i Grand Slam 75 ut på alla de tre vinstgrupperna enligt följande fördelning: 5 rätt 40%, 6 rätt 20% och 7 rätt 40%.

Andelarna Öppnas: onsdagar

Starttid: lördagar kl 16:00

Fotboll från Europeiska toppligor

BIG 9

lördagar (vanligtvis)

Big 9 är ett nytt poolspel på fotboll från spelbolaget ATG.
Big 9 kommer spelas på lördagar men kan även vara andra dagar i veckan och det kommer vara en kupong med nio av de största matcherna för helgen. I Big 9 får spelarna sätta ut de klassiska tecknen 1X2 precis som hos exempelvis klassiska Stryktipset som är motsvarigheten hos spelbolaget Svenska Spel. Den stora skillnaden är inte antalet matcher utan att du även ska välja över eller under 2.5 mål på varje match.
Man har även ett WILDCARD som man kan placera på en av matcherna = att man tippar 8 matcher av dom totalt 9.

Hur vinner man på BIG9?

9,8 och 7 rätt ger utdelning